90-й ХІД КОРОЛЕМ

20.06.2023 14:04

27 червня засновнику та голові громадської організації «Летичівська федерація шахів», почесному шахісту Хмельницької області, незмінному організатору шахових дійств подільського краю, тренеру та педагогу не одного покоління полюблювачів інтелектуальної гри, Анатолію Семеновичу Петечинському, виповнюється 90 років.

   Все своє життя яке пам’ятає тяжкі години, не було легким, воно постійно вплітало випробування в косу життєвого досвіду: роки другої світової війни, після воєнного голоду та відбудови держави, часу застою та перестройки, існування та виборювання незалежності молодої самостійної держави, Анатолій Семенович, користуючись вільною хвилиною розставляв фігури на чорно-білих полях і вчився їх переборювати. Долати як життєві труднощі так і своїх інтелектуальних суперників. Військова гра приносила розраду, наполегливість та наснагу перемоги.

   Які б посади він не займав чи на педагогічній ниві, чи на роботі громадської організації,  де б він не перебував на далекій Кубі в державах сонячної Європи, на батьківській деражнянщині чи на широких берегах Південного Бугу свого Летичева, завжди на першому плані в нього є – шахи. Своїм натхненням і завзяттям він зібрав велику плеяду однодумців. Сотні шахістів пройшли через організовані ювіляром шахові баталії. А потужний бій за шахівницею, який веде Анатолій Семенович, відчули і пам’ятають спортсмени Хмельницького, Вінниці, Деражні, Кам’янець-Подільського, Старої-Синяви, Літина, Адамполя, Меджибожа.

   Щорічно за його ініціативою проводяться так звані місцеві шахові турніри серед шахістів Летичівської, Меджибізької, Старо-Синявської громад, серед ветеранів та працівників підприємств, серед молоді навчальних закладів, в яких він як приймає пряму участь так і проводить суддівську роботу. Учасники турнірів в них можуть отримати як початкові сходинки спортивних розрядів так і з корисно проведене дозвілля.

   Мрією всього життя в голови громадської організації є пропаганда шахового руху серед молоді, поширення уроків чорно білої боротьби в освітньо-навчальні процеси, створення і функціювання громадських шахових гуртків, зароджування в дітей аналітичного мислення, а отже і виховання повноцінної, сильної, високо розвинутої державної нації.

  Ось і в свій дев’яностий день народження за організацією ювіляра, 2 липня 2023 року, буде проведено шаховий турнір серед найсильніших шахістів нашого краю та сусідніх громад, де перемогу отримає - мудрість та обранець шахової богині Каїси. Призери будуть задоволені грамотами та подарунками від організаторів, а учасники отримають неоціненний досвід та море задоволення від спілкування з ювіляром...    

 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net