Чому потрібно навчати дітей грати в шахи?

30.11.2020 19:19

Шановні дорослі, уявіть собі, що дають дітям шахи? Яку виховну функцію вони виконують перед підростаючим поколінням. Вони відкривають дітям ворота у світ непередбачуваних пізнань творчості древніх мудреців, які створили одну із самих геніальних ігор людства – ШАХИ.

Ми використовуємо великий досвід людей які присвятили частину свого життя вивченню цієї проблеми і на протязі довгих років проводили шахові заняття з дітьми. За основу взяті матеріали зі статті Заслуженого тренера Є. Скрипченко.

 

Почнемо з того що в школах уроків логіки немає.

А шахи, з перших днів знайомства з ними, навчають дітей логічно мислити і розмірковувати. Судіть самі: на теорії тренер розповідає дітям правила гри в шахи, діти засвоюють їх. А під час практичної гри кожному з них приходиться приймати своє власне рішення, керуючись правилами гри, а головне який хід потрібно зробити в ситуації яка виникла. Під час пошуку необхідного ходу, керуючись правилами гри, дитина знаходить два а можливо і три можливі ходи. Потім він починає логічно мислити і міркувати: який із цих ходів є кращим? (далі буде…)

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net