"Дев'ята вертикаль"

05.01.2019 21:51

   Наприкінці жовтня на базі Меджибізької загальноосвітньої школи відбувся турнір із шахів. У командному змаганні, без контролю часу, взяли участь учні шкіл Меджибожа, Требухівець, Голоскова, Ставниці, Митковець і Лисогірки.

   Дітям було дуже цікаво позмагатися в інтелектуальній грі, поспілкуватися та провести час у дружній атмосфері.

   Переможцями стали команди Голосківської, Меджибізької, Требуховецької  ЗОШ І-ІІІ ступенів, зайнявши відповідно перше, друге і третє місця.

   Дані змагання стали корисним тренувальним заходом до особистого шахового турніру серед учнів шкіл, який пройде в листопаді за ініціативи відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Меджибізької селищної ради.

 

   До дня місцевого самоврядування виконавчим комітетом Меджибізької селищної ради був проведений шаховий бліц турнір серед мешканців громади.

   Відкрила шахове дійство начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Ніна Остапова, яка привітала учасників змагання та побажала їм перемоги.

   Шаховий турнір проводився за коловою системою, кожному із гравців на партію давалося по 10 хвилин, облік часу вівся за шаховими годинниками. Після кола змагання, яке проходило в напруженій безкомпромісній боротьбі, не було виявлено переможця, адже всі три претенденти на перемогу – Сергій Мазур, Юрій Закорчевний і Дмитро Пасічний – здобули однакову кількість очок. Ніхто не став призером і в особистих зустрічах. І лише в додатковому мікро матчі лідерів, із контролем по 5 хвилин, переконливу перемогу отримав учень Меджибізької ЗОШ І-ІІІ ступенів Дмитро Пасічний, з чим його щиро вітаємо!

   По закінченню турніру його учасників було відзначено грамотами та подарунками.

   Надіємося, що спортивний захід стане щорічним інтелектуальним екзаменом для мешканців громади, небайдужих до ведення здорового та цікавого способу життя.

 

   Меджибізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів знову приймала шахове свято. В ній було проведено особисту першість із шахів серед учнів громади. Даний спортивний захід був проведений відповідно до програми  розвитку фізичної культури і спорту. Участь у змаганні взяли юні любителі старовинної гри з п’яти шкіл: Меджибожа, Требухівець, Лисогірки, Голоскова та Митківець.

   Всі п'ятнадцять учасників змагання були заряджені на безкомпромісну боротьбу до перемоги. Змагання проводилося в п’ять турів за швейцарською системою. Ніхто з дітей не хотів програвати, тому кожна партія продовжувалася інколи до «голих» королів. Змішаний турнір вимагав від учасників завзятості.

   Призерами першості стали: серед хлопців – Олександр Бельмега, Євген Пірожков, Денис Береговий; серед дівчат – Любов Чорна, Ганна Коваленко, Ірина Дмітрієва.

   Юні шахісти нагороджені грамотами Меджибізької селищної ради.

   Лідери особистої першості отримали можливість представляти інтереси громади на районних та обласних змаганнях.

                                                                                                                            Підготував М. Горбач

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net