Нехай перемагають лише в спорті.

20.05.2018 08:55

Вже традиційним стає проведення в День Перемоги - шахового турніру. Ось і цього року в Летичеві в змаганнях на чорно-білих клітинах зійшлися чотирнадцять найсильніших шахістів Летичівського, Старосинявського та Деражнянського районів.

   Очолював віковий ценз змагання ветеран минулої війни, активіст шахового руху нашого краю і організатор міжрайонного змагання Анатолій Петечинський. У своєму вступному слові перед учасниками змагання він коротенько розповів про далекі тяжкі часи, які нажаль як і зараз, були переповнені війною, голодом та розрухою.

   Турнір проходив за коловою системою, коефіцієнт турніру становив 1,07, а загальне Ело - 1807. В усіх партіях велася запекла безкомпромісна боротьба і ніхто із сильніших не хотів втрачати очки намагаючись зачепитися за призове місце.

   За результатами змагання переможцем стали: Олійник Юрій, Яременко Олег (обидва Летичів) замкнув трійку призерів Нурмагометов Ігор (Деражнянський район).


   Учасники турніру та громадська організація Федерація шахів Летичівського району дякують директору Летичівської НВК №2 «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії» Жорницькій Тетяні Василівні за підтримку шахового руху району та надання спортивного залу школи для проведення шахових поєдинків.

   Слід зазначити що даний турнір став останнім тренувальним кроком перед командним змаганням, яке буде проведено 15 червня поточного року в смт. Летичеві. Вперше згоду прийняти участь в змаганні підтвердили команди: Вінниці, Літина, Старої-Синяви, Деражні та наших об’єднаних територіальних громад. 

Статті про шаховий рух на Летичівщині  можна прочитати тут. 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net