Подвійний повід зустрітися…

01.07.2019 14:51

   Державне свято «День Конституції», шахісти нашого краю зустріли традиційним і досить цікавим шаховим турніром. Відбулося інтелектуальне дійство за підтримки Летичівської об’єднаної територіальної громади, яка заздалегідь забезпечили переможців цінними подарунками, медалями та грамотами.

   І подія вдалася! Організований турнір відбувся в НВК №2. Спортивний зал забезпечив місцем проведення всіх приїзжих спортсменів бажаючих позмагатися. На турнір завітали найсильніші шахісти нашого району, а також сусіди із Старої Синява та Деражнянського району.

Слід зазначити що на передодні своє 86 річницю відсвяткував ветеран шахового руху, голова громадської організації шахів – Петечинський Анатолій Семенович. Він не лише розвиває шахи як спорт в районі та організовує шахові дійства, але і є тренером-наставником для молодого покоління. Постійно сам бере активну участь в змаганнях посідаючи призові місця.

   За швейцарською системою в дев’ять турів з контролем часу по 10 хвилин кожному на партію розпочалася шахова битва. До останнього туру запекла боротьба точилася між неодноразовим призером шахових турнірів нашим земляком Юрієм Олійником, та гостем з сусіднього району який омивається зачарованою річкою Іква – Петром Дмитришином. Вони обидва здолали шахового гранда кандидата в майстри спорту Олега Яременко. В шостому турі призери зустрілися в очному поєдинку. В двобої перемогу святкував Юрій. І хоча по закінченню турніру вони обидва набрали по вісім очок, але за додатковими показниками першу сходинку посів Юрій Олійник. Другим став Петро Дмитришин. І замкнув трійку призерів Олег Яременко. На третю сходинку претендували четверо шахістів, що говорить про уперту боротьбу і практичний ріст учасників змагання. Серед них був і іменинник Анатолій Петечинський.

   Шахова родина трьох суміжних районів уже не перший рік, об’єднана палким коханням до інтелектуальної гри своїми власними  силами вони проводять і беруть участь у всіх діючих  змаганнях. І досить позитивно представляють громаду за межами не лише району але і області.

   По завершенню турніру переможці отримали подарунки. Додаткові призи були також вручені наймолодшому і найстаршому учасникам змагання. Шахове свято закінчилося груповим фото.

Технічні результати тут: 414.xls (36352)

 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net