Турнір на честь нашого товариша…

11.03.2024 08:39

   Шахи – магічна гра. Їх чари випробували   на собі майже всі великі люди всіх часів і народів – від царів і полководців до письменників і музикантів. Люди грають в шахи вже більше півтори тисячі років, а охопити всі можливості старовинної гри, оволодіти всіма тайнами шахового королівства до сьогодні нікому не вдалося. Навіть сучасні комп’ютерні програми які в мільйони разів перевищують швидкість дії людського розуму, не можуть все перерахувати, стільки варіантів виникає в ході однієї шахової партії. Крім цього, шахи надзвичайно емоціональні, води дарують своїм любителям сильні переживання і яскраві образи, допомагають приторкнутися до багато столітньої людської культури. Із усіх видів ігор, вигаданих людством, це єдина гра, яка близька і до спорту, і до науки, і до мистецтва. Це єдиний вид який не потребує великих витрат і капіталовкладень. Він базується на одному – на бажанні!

   Семимильними кроками розвивається старовинна гра і на Летичівщині. Гра затягує у свої тенета людей не зважаючи на їхній вік, гендерну належність та фізичні обмеження.

На сьогодні в селищі функціонує два шахові клуби де свої бої проводять учасники громадської організації «Летичівська федерація шахів», та аматори приватного молодіжного клубу «Чес Юніор».

Живу конкуренцію, яка  надихає розвиток шахового руху і пропаганду вести здоровий образ життя, привити  аналітичне мислення і  стратегічне та тактичне виконання – складають: молодість і досвід, азарт і витримка, дід і онук…

   На передодні в шаховому клубі пройшли змагання найсильніших шахістів Летичівської та Меджибізької територіальних громад. Перед першим туром хвилиною мовчання було згадано нашого товариша, шахіста, воїна Збройних Сил України – МИКОЛУ ГАСЮКА (фото), який віддав своє життя захищаючи нас та нашу державу.

   За швейцарською системою, в 9 турів, з контролем часу 10+2 за шахівницю сіли 14 учасників. Довготривале змагання затягнулося на п’ять годин. В результаті запеклої, безкомпромісної боротьби призерами турніру стали: Юрій Олійник -8,5 Микола Горбач -8; Максим Петечинський -6,5 очок. 

 Технічні результати... 

   Низький уклін та щоденна підтримка воїнам Збройних Сил України які  дають можливість 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net