Весняний турнір – стартував.

07.03.2024 08:44

6 березня на базі Требуховецької ЗОШ на виконання  календарного плану спортивних змагань відділу    освіти, молоді, спорту, культури і туризму Меджибізької селищної ради, відбувся особистий шаховий турнір серед учнів шкіл громади «Весняний». Участь в змаганні взяли 18 спортсменів, шість дівчат та дванадцять хлопців які представляли селище Меджибіж та села Голосків, Требухівці, Ставниця, Лисогірка,  Митківці. Змішаний турнір проводився за швейцарською системою в п’ять турів без обмеження часу.

Кожен тур проходив в напруженій безкомпромісній боротьбі. З першого туру лідерство захопив учень Меджибізького ліцею Станіслав Монастирський якій фінішував із сто відсотковим здобутком. І впевнено посів перше місце. Друге місце посів учень Требуховецької ЗОШ Швець Сергій який в першому турі поступився переможцю. Третє місце вибороли два шахісти Ілля Баранов із  Лисогірська гімназія та Роман Кислий із Голосківського ліцею.

Дівчаткам змішаний турнір давався тяжко але цікаво так як вони змагалися на рівних із хлопцями.   Втрати турнірних очок становили п’ятдесят відсотків. Перше місце за додатковим показником посіла неодноразовий призер змагань серед учнів - Анастасія Пірожкова учениця Голосківського ліцею. Другою була Катерина Божок Меджибізький ліцей. Третє місце розділили Наталія Кваша Митковецька гімназія та Діана Шинкарук  Требухівецька ЗОШ.

Всі переможці були нагороджені грамотами та медалями відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Меджибізької селищної ради. Решта учасників отримали досвід турнірного змагання, які в подальшому стануть в пригоді районних та обласних змагань.

Велика вдячність викладачам які окрім навчальних дисциплін, надають своїм учням підґрунтя для оволодіння аналітичним мисленням, боротьбою за перемогу на чорно білих клітинах інтелектуальної гри.

 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net