ВІДКРИТИЙ ШАХОВИЙ ТУРНІР

15.11.2021 12:07

14 листопада поточного року в селищі Летичів відбувся відкритий шаховий турнір. Змагання проводилося в новоствореному шаховому клубі. Участь в чорно-білих баталіях взяло 16 найсильніших шахістів і хоча поєдинки проводилися серед жителів місцевих громад, за  представницькими мірками змагання носило  неофіційний статус минулого - чемпіонату району.

     За швейцарською системою, дотримуючись санітарних вимог, участь в змаганні взяли: 1 кандидат в майстри спорту, вісім спортсменів першого розряду, решта другорозрядники. Середній рейтинг учасників склав 1656 одиниць. Регламент змагання становив 9 турів. Контроль часу надавався кожному шахісту в межах 10 хвилин з додаванням 3секунд, за кожний зроблений хід. Жеребкування, рух по турам, вибір кольору партії, визначення переможців при однаковому набору очок, проводилося за комп’ютерною програмою Swiss Master 5.

     З першої до останньої хвилини на шахівницях точилася запекла боротьба, учасники будували та попадалися в тактичні пастки та намагалися розпутати стратегічні помисли своїх опонентів.

     Найкраще з лабіринтами думок та емоційними навантаженнями упорався най титулований спортсмен Олег Яременко, кандидат в майстри спорту, він отримав 8½ очок.  Другу сходинку посів Юрій Олійник з доробком у 8 очок ( втратив одне очко), обидва мешканці смт. Летичів. Третім призером став Микола Горбач смт. Меджибіж, який набрав 6 очок.

Решта учасників виступили нижче своїх можливостей, але набули неоціненний досвід шахового двобою. Жодному із учасників другого розряду не вдалося підвищити свою кваліфікацію.

     Переможці змагання були нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Летичівської селищної ради та Летичівської федерації шахів.

 Технічні результати... 

 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net