З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ - МЕДЖИБОЖЕ...

22.06.2021 09:44

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, МЕДЖИБОЖЕ...

В суботній погожий сонячний день старовинний Меджибіж святкував 875 річницю. Селище розташоване не перетині річок Південного Бугу та Бужка було насичене організаційно-масовими заходами.

В цей день проводилися і спортивні змагання. Баталії точилися серед футболістів на спортивному майданчику, серед тенісистів в будинку культури і серед шахістів в стінах старовинної фортеці.

На шахові змагання завітали 17 учасників з Меджибізької, Летичівської, Деражнянської та Старо-Синявської громад. Участь в змаганні взяли найсильніші шахісти, неодноразові чемпіони районів, селищ та міста. Якісний потенціал нарахував 10 першорозрядників із них четверо з балами кандидатів у майстри спорту.

З привітальними словами відкриття, до учасників змагання звернувся голова громади  Ткач Олександр Васильович, який зазначив що такі змагання повинні стати постійними, побажав чесної і безкомпромісної боротьби. І почалося чорно-біле дійство...

За швейцарською системою, в дев’ять турів, з контролем по 10 хвилин кожному учаснику на партію, у відлунні старовинних стін, розпочалися кроки учасників до перемоги. Жеребкування, рух по турах, визначення кольору фігур і переможців здійснювали за допомогою шахової програми Swiss Master 5.

В результаті запеклої боротьби, результати якої не можна було прогнозувати до останнього туру, перемогу отримали одразу два спортсмени Олійник Юрій (смт. Летичів) та Дмитришин Петро (смт. Стара-Синява). За додатковими показниками шахова програма перше місце призначила гостю з летичівщини. Третім став Вадим Подолян (смт. Летичів), який також випередив свого опонента за результатами комп’ютерної технології. 

Від виконавчого комітету селищної ради та представників політичної партії за «Конкретні справи» переможці були нагороджені грамотами та цінними подарунками. Решта учасників здобули неоціненний досвід як від стратегії змагання так і від дружнього спілкування та відвідування фортеці.

Шахісти громад, які взяли участь в шаховому турнірі, висловлюють подяку організаторам змагання: виконавчому комітету Меджибізької селищної ради, та директору Державного історико-культурного заповідника «Меджибіж» - Погорільцю Олегу Григоровичу за радушний прийом та перспективу подальшого розвитку шахового руху серед мешканців громад...

 Турнірне старовище 

 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net