За крок до Молдови...

27.07.2018 18:51

В знаменну дату всесвітнього дня шахів і шахів України  з 21 по 22 липня 2018 року в мальовничому місці Могильов-Подільській відбувся відкритий командний кубок Вінницької області «Дністер-11, 2018». До славетного міста яке розташоване в мальовничому місці поряд з Молдовою та берегами славетного Дністра завітало 18 команд Вінницької, Хмельницької, Миколаївської, Чернівецької областей. Склад команд нараховував чотирьох учасників незалежно від віку і статі. Змагання проводилися за швейцарською системою. Контроль часу – 20хв + 10 сек, після зробленого ходу кожному учаснику на всю партію. З обрахунком міжнародного рейтингу з рапіду. Суддівство забезпечував голова колегії арбітрів України, міжнародний арбітр Товчига О.Г.

     Честь нашого краю на змагання відстоювали: Горбач Микола (перша дошка 4оч.), Олійник Юрій (друга дошка 5½), Мельник Валерій (третя дошка 6), Дмитришин Петро (четверта дошка 6).

     За рейтинговими показниками наша команда була одна із слабших, в її складі не було ні гросмейстерів ні майстрів ні навіть кандидатів в майстри. Звісно що поразок нашим землякам уникнути не вдалося, перед титулованими міськими командами. Зібравши волю в кулак хлопці досягли почесного восьмого місця! Слід зазначити що перед останнім дев’ятим туром наші шахісти  перебували на чотирнадцятому місці. Але після відвідування Лядовського скельного монастиря, фортуна їм посміхнулася і позаду залишили команди: Могильова-Подільського, Літина, Немирова, Козятина, Вінницької області, Вінницької шахової школи та решти команд.

     Зразкова організація, заохочувальні призи, величезна кількість команд, чудова розважальна програма, екскурсія по історичним місцям підтверджують, що у Вінницькій області шахи розвиваються!

     Вітаємо всіх переможців і діючих шахістів з Днем шахів і надіємося що скоро і в нашій області будуть проходити аналогічні змагання.

     Турнірне становище змагання

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net