ЗМАГАЮТЬСЯ УЧНІ

19.12.2023 10:38

На виконання календаря спортивних заходів, в Меджибізькій громаді відбулися шахові змагання. Баталії на чорно білих клітинах проводилися спочатку серед команд учнів шкіл громади а пізніше і особисте змагання серед хлопців і серед дівчат навчальних закладів.

Командне змагання проходило в Требуховецькій ЗОШ де участь приймали п’ять команд. Бойові дружини складалися з двох хлопців і однієї дівчини, турнір проводився за коловою системою, без обмеження часу. При затягуванні останньої партії шахістам виставлявся шаховий годинник і до кінця партії ліміт часу складав для кожного учасника - п’ять хвилин.

 

За результатами змагання впевнену перемогу отримали учні Голосківської школи.

Переможці змагання мали можливість виконати четвертий шаховий розряд і тому були нагородженні як грамотами так і кваліфікаційними книжками.

Особисте змагання серед учнів Меджибізької громади, проходило в навчальному закладі селища Меджибіж. Окремо змагання проводилося як серед хлопців так і серед дівчат. Змагання проводилося за швейцарською системою в п’ять турів. Участь в змаганнях прийняли учні Меджибізької, Голосківської, Требуховецької, Ставницької, Митківської та Лисогірської шкіл. Кожен поєдинок носив запеклий безкомпромісний характер і лише за додатковими показниками було визначено лідерів.

Переможцями серед дівчат стали: Божок Катерина, Пірожкова Анастасія, Понятовська Юлія; серед хлопців перемогу святкували: Кислий Роман, Місюра Сергій, Швець Сергій.

Також під час змагання був проведений за коловою системою шаховий турнір серед представників шкіл – викладачів.

По завершенню змагання, всі учасники були нагороджені подарунками від відділу освіти, молоді, сім’ї, спорту та туризму селищної ради, а переможці турніру отримали медалі та грамоти.

Вище зазначені змагання дали підґрунтя для пропагандування шахового руху в громаді,                                                  формування командних та особистих переможців для подальшого взяття участі в районних та обласних змаганнях.

 

Контакт

"Шахи над Бугом" fishkog@ukr.net